PROJEKT

Bastu.Front.Vers2
Front.Bastu
Bastu.helsida
Bastu.Interior.Vers2
Bastu.Detalj

BASTU 15M2


När svärfar ville ha en bastu till stugan i Undersåker, Åre kommun, kom vi fram till denna. Min vilja att ha stora fönster med utsikt mot Välliste fick samsas med hans önskan om avskildhet. Det resulterade i en lösning med basat trä som insynsskydd. Faltaket (trätak) refererar till äldre byggnadsteknik då bastun ska harmonisera med huvudbyggnaden som delvis är ett härbre.

Carport1
Carport2
Carport3
Carport4_edited1

CARPORT FÖR 2 BILAR MED FÖRRÅD


När familjen bestämde sig för att det behövdes en carport började skisserna komma. För att klara snölaster på 3.5 kN/m2 ville jag åstadkomma en stabil konstruktion, men utan att den kändes onödigt tung. Då började jag laborera med diagonala plankor. De är lysande på att motverka horisontella krafter och i mitt tycke estetiskt tilltalande. För att ytterligare förstärka byggnaden använde jag mig av två mittstolpar istället för som brukligt ingen eller en. Numera finns det färdiga bygglovsgodkända ritningar för en carport på 50 m2. Planen är att uppföra carporten under 2020.

15m2Svart1
Enbar3

15 M2


Utformningen av denna lilla stuga präglas av fönsterlösningen. Jag är oerhört förtjust när ljuset kan lysa upp väggarna utan att några fönsterkarmar är där och stjäl. I denna konstruktion omgärdas ett öppningsbart fönster på varje sida av fasta glaspartier. Här ligger fokus på utsikten åt ett håll. Ju mer magnifikt ju bättre. Man kan ha det som en gäststuga, kontor, yogarum eller något helt annat. Till visionen har jag tänkt mig fasaden i bränt trä. Just för att den svarta kulören återkommer så mycket i naturen.

PLATSSPECIFIKA PROJEKT


Inga projekt är för små. Så länge fokus är trä, design och hantverk. 

Kontakt

Hem

Företaget

Menu

Kontakt

Instagram

Copyright © All Rights Reserved